Happiest Holidays

世界のディズニーパークを楽しもう!

エンパイア・グリルでランチ / Lunch at Empire Grill

こんばんは、ねこたろうです。久しぶりにディズニーのお話。8月は暑いのでパークのチケットは全く取っていなかったのですが、なんだか舞浜が恋しくなって、エンパイア・グリルでランチしてきました。
Hi! Today's story is lunch at Empire Grill. I didn't book park entrance during August because of hot weather, but I suddenly missed Tokyo Disney Resort. This is why I went to Empire Grill.

 

エンパイア・グリルは、ディズニーアンバサダーホテルにある、カリフォルニア料理のレストラン。たまたま数日前にランチの空きを見つけて、予約を入れました。とってもラッキー。
Empire Grill is California Cuisine restaurant at Disney Ambassador Hotel. I found vacancy some days ago, and I booked, so lucky.

www.tokyodisneyresort.jp

 

レストランに入ると、こんな感じで飾りつけがありました。ディズニーアンバサダーホテル・サマーダイニングに合わせてなのかな。
There were decorations inside. It seemed Disney Summer Dining related.

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もちろん注文したのは、サマーダイニングのランチメニュー。きゅっと冷えた白ワインを飲みたかったんですけど、アルコールが提供中止なので、スペシャルドリンクも注文してます。パイナップルジュースに、ライムやカルダモン、ローズマリーの香りづけが効いてさわやかで甘いドリンクでした。
I ordered Summer Dining Lunch menu and Special Drink, instead of wine, because alcoholic drink was restricted. Special drink was with pineapple juice, lime, cardamom and rosemary.

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続いてアミューズと、パン。オリーブオイルをつけていただきます。四角いほうはブリオッシュなんだそうで、ほんのり甘くておいしい。
Amuse, and bread. The dice shaped bread was a brioche, a bit sweet and good.

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前菜は、ソフトシェルクラブのフリッターと天使の海老のマリネ 玉葱のヴルーテ バタフライピーのフォーム。天使の海老、ホントに天使だなぁ。
The appetizer was fritter of soft-shell crab, and marinated shrimp.

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スープは、マーガオ香るトウモロコシとココナッツのエスプーマ 冬瓜とコンソメジュレ。マーガオとは、台湾のタイヤル族が好むスパイスなんだそうです。なんとも不思議な香り。トウモロコシの甘さがしっかり感じられました。
The soup was cold corn and coconut soup with consomme jelly. It smelled Magao, a Taiwanese spice. I was exotic.

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メインは、スズキか、鶏かの選択だったので、鶏を注文。水郷赤鶏のロースト ブルーベリーソース ケールワッフルとガーデンサラダでした。ケールワッフルがついてくるのは、アメリカのチキンアンドワッフルを模しているだそうです。アメリカではシロップをかけてしまうけど、こちらは甘くないワッフルなので受け入れやすいかな。鶏は、もっちりと噛み応えがあるお肉で、とってもおいしかったです。
There were two choices for the main dish, Japanese sea bass or Suigo-chicken. I took roasted Suigo-chicken with blueberry souce. It was with kale waffle, imitating Chicken and Waffle, a famous American dish. So good.

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最後に、紅茶と、デザート。パッションフルーツムースとマンゴーソルベ。ミニーちゃんのプレートがのって、これぞディズニーホテルという感じですね。透明のゼリーは、ディタのゼリーだそうで、何気に気に入って大切に食べました。お会計時にはコースターをいただけました。ランチコースとスペシャルドリンクのおまけみたいです。
Finally, tea and dessert came. It was passion fruits mousse and mango sorbet. See cute Minnie Mouse picture on the plate. This is Disney hotel. The translucent jelly was a flavor of Dita liche, I loved it.

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パークも楽しいけど、暑さから逃れられるディズニーホテルもよいですね。帰りに、チックタックダイナーでミッキーの形のデニッシュとバナナブレッドを買って、幸せな気持ちで帰りました。次の週末はついに東京ディズニーシーの20周年が始まりますし。そろそろ気合を入れるかな。ではまた。
Going to Disney Parks is so much fun, but Disney Hotels is also good especially these hot days. I bought Mickey shaped denish and banana bread at Tick Tock Diner, next to Empire Grill, and went back to my home. The 20th anniversary of Tokyo DisneySea will start soon from next weekend. I need to fire myself up! See you!