こんばんは、ねこたろうです。先日、所用でクアラルンプールに行く機会がありました。あ、修行じゃないですよ、笑。マレーシア航空を利用し、往路でアップグレードのリクエストをしてみたので、そのことについて書いてみます。
Hi, this is about my experience of Upgrade request, Malaysia Airlines.
出発前のとある日、きちんと予約されてるかしら、と思って、マレーシア航空のサイトにアクセスしてみたところ、「アップグレードリクエスト」という表示を発見しました。どうやら、もともとのエコノミークラスの予約に、いくらか足すと、ビジネスクラスにアップグレードしてもらえるというもの。この金額は、一定の範囲内から自分で決めることができ、出発の48時間前までに結果がメールで来るんだそうです。入札みたいな感じなのでしょうね。私の場合、すでに出発48時間前を切っていたんですが、面白そうなので、ついうっかり申し込んでみてしまいました。もちろん選択できる中で最も安い値段でしたが・・・。
When I accessed to website of Malaysia Airline to confirm my flight one day, I found "Upgrade Request" menu. This is official service economy class guests can request upgrade to business class with additional cost. It is like a bidding, the cost can be decided within a certain range by guest, then guest will get e-mail within 48 hours before the flight if win the bid. I my case it was already past 48 hours, I could bid. So, I tried because it sounded interesting. My bid was smallest amount...
しかしながら、こんなメールが。アップグレード成功だそうです。うっかり出費でございますが、せっかくなので、ビジネスクラスを楽しんできました。
Then, I received an e-mail from Malaysia Airlines. Yes my upgrade offer was accepted! Thus I could enjoy my business class flight.
ということで、ここからビジネスクラス搭乗記。マレーシア航空、成田発クアラルンプール行きです。席について、まずはウェルカムドリンクが出てきました。シャンパンもあったのですが、まずはノンアルコールでと思い、この謎の飲み物を選びました。パンダンのドリンクだそうで、ちょっと私には無理でした。すいません。すっごいアジアな味です。
From here and on, my business class trip log. Malaysia Airlines flight, from Narita to Kuala Lumpur. When I got to the seat, I soon had a welcome drink. Champagne can be chosen, but I had Pandan drink. To be honest, it was not good for me. Very Asian taste.
離陸後、メニューが配られ、ドリンクサービス。ここでは、冒険せずにシャンパンにしてます。それから、ワゴンがやってきて、サテーがサービスされました。マレーシア航空のビジネスクラス名物なんだそうですよ。鶏肉と牛肉と2種類あり、たっぷりとピーナッツソースがかかって出てきました。これがとってもおいしくて、びっくり。これだけで宴会してても良いくらい。
After take off, then drink service started along with menu. I then had champagne for my safety :P Then Satay served. This is one of specialty of business class service , I heard. Chicken satay and beef satay, with peanuts sauce. It was really good!
しばらくして、本格的な食事がスタート。トマトのスープと、サラダ。写っていないですが、パンも出てきました。メインは、事前オーダーしておいたフィレ肉でしたが、これは正直いまいち。焼すぎでガチガチ。残念でした・・・。デザートは、ハーゲンダッツのアイスか、フルーツの選択があり。フルーツにしました。
After a time, full-scale meal service started. Tomato soup and salad, I also had bread. Umm, good. Main was fillet stake I pre-ordered, but I didn't think it was fine. I had fruits as dessert, or ice-cream.
これ以外に、「いつでもお好きな時に」として、ミーゴレン、カリフォルニアロールがサービスされていました。到着前におすすめされましたが、おなかいっぱいすぎて、お断りしちゃいました。そうそう、温かい飲み物の選択肢のなかに、Teh Tarikがありました。これは、マレーシア風の甘いミルクティー。甘いだけではなくて、紅茶の味も濃いので、個人的にはおすすめです。ぜひお試しください。
Other than full-scale meal, business class guests could order Mi-Goren (fried noodle) or California roll sushi as "Dine anytime" menu. I couldn't eat either as I was full. By the way, in the selection of drink, I found Teh Tarik, Malaysian style sweet milk tea. I really recommend this, not only sweet but it was aromatic of tea.
最後にアメニティ。AIGNERというブランドのポーチで、中にはくつしたやアイマスクなどが入っていました。ポーチにフックがついていて、旅先のホテルの洗面台に掛けられるようなつくりになっていました。実用的!
At last, about amenity. It was pouch of AIGNER brand. There were socks, eye mask inside. This pouch was with hook to hang on wash stand. It was so useful at hotel.
また機会があれば、次はおなかをすかせて搭乗して、「いつでもお好きな時に」メニューにも挑戦したいと思います。
In case I have chance in future, I would like to try "Dine Anytime" menu:)
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